Bellús

We gingen eigenlijk klimmen in Gandia, maar de rots was daar zó afgeklommen en het was zó druk daar, dat we het al snel voor gezien hielden. In plaats daarvan zijn we op advies van Paquito (de broer van Carlos) naar Bellús gegaan. Een prachtige klimplek in het binnenland van de provincie Valencia.

De sectoren verschillen nogal van elkaar que stijl. Helemaal bovenin, bij Sector L’Altet, waren de routes erg leuk en vriendelijk gewaardeerd. Hele leuke en lange steady routes waar je lekker in een flow klimt. Bij Baranco Fondo was het andere koek. Hard gewaardeerde korte routes die heel erg technisch zijn. Doe mij maar lange routes :).

Martijn heeft in Baranco Fondo een 6b geklommen waar ik hem eigenlijk liever niet in wilde zekeren. In de topo stond dat het technisch was en dat het vanaf driekwart van de route makkelijk zou zijn met bakken. Nou, die bakken die waren er niet, en makkelijk was het al helemaal niet.

De rots neemt hier soms wel erg rare vormen aan. Er zijn een aantal grotten die op verbrande pompoenen… Weird! Maar erg mooi. Vooral in de ochtend mist die hier was.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s