Guadalest

Wat een fantastisch klimgebied is dit! Wow wat een rost. Bizarre rotsformaties waar je heel creatieve bewegingen op kunt maken. Hier zijn we uiteindelijk ongeveer een week gebleven want dit was veruit een van onze favoriete plekken tot nu toe. Weer zo een pareltje van een klimgebied die uitblinkt in z’n prachtige 6e graads routes. Het zijn voornamelijk lange cruisy routes met veel indraai en kruispassen. Heel fijn bewegen!

Guadalest zelf is een erg mooi dorpje, maar helaas ook echt een tourist trap. Alle winkeltjes zijn enkel en alleen op toeristen gericht. Zeepjes, olijf olies en zoutvaatjes-art kun je hier ruimschoots vinden, maar voor de dagelijkse boodschappen moet je in het aangrenzende dorp zijn.

Er is een refugio naast het klimgebied wat gerund wordt door Miguel. Hij heeft bijna alle routes behaakt en onderhoudt het klimgebied. Hij was een beetje de bezorgde papa van het klimmen daar: hij heeft overal briefjes opgehangen dat je met een helm op moet klimmen en zegt dat ook persoonlijk tegen je als je hem tegenkomt bij de rots… Oopsieee. Na het klimmen dronken wij uiteraard altijd een biertje bij hem en zijn kletsgrage vrouw in de Refugio! Serieus, wij hebben nog noooooiit iemand ontmoet die zoveel praat als zij. Gelukkig maakte Miguel hier zelf ook grapjes over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s