Allermooiste bergmeer? Hike rond het Pragser Wildsee / Lago di Braies

Sjeeezus, over mooie alpenmeertjes gesproken. Volgens mij spant deze de kroon wel! Bizar mooi helder turquoise en ijskoud water omgeven door idyllische grasweides en prachtige bergtoppen. Wat wil je nog meer?

Misschien wil je de volgende keer dat je zo een wandeling wilt gaan maken letten op welke dag van de week het is… Er zijn namelijk meer mensen die dit mooi vinden! Hartje zomer op een zondagmiddag is dan misschien wel de aller drukste dag van de week. Niet alleen toeristen, maar ook locals die een lekkere wandeling willen maken rond een van de mooiste bergmeertjes van de wereld. Waar wij helaas iets te laat achter kwamen, is dat ze op drukke dagen de wegen naar de parkeerplaats van het meer afsluiten. Hierdoor moesten wij een behoorlijk stuk terugrijden om te kunnen parkeren, en was een rondje om het meer lopen ipv 3,5 km nu ruim 21 km.

Maar, eigenlijk was juist deze lange versie van de wandeling heel fijn om te lopen. Hierdoor liepen wij niet constant in de drukte van alle toeristen en liepen langs wat mooie valleien en dorpen op de route naar het meer. Al met al hebben wij een heerlijke wandeling gemaakt door dit prachtige gebied!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s