Als we dan toch in de buurt zijn: Venetië here we come!

Een bezoek aan deze tourist hot spot stond eigenlijk niet op onze planning. Maar ineens hadden we door hoe dichtbij we eigenlijk zijn. Beide zijn we nog nooit in Venetië geweest. Gezien alle reisrestricties die er dit jaar zijn door Corona, zal het nu wel niet zo afgeladen vol zijn met toeristen. We bedachten dat er geen beter moment kon zijn om Venetië te bezoeken. Dus we boekten een camping in de buurt voor een nachtje!

Vanaf deze camping rijdt er een bus die in een kleine tien minuten de overtocht naar Venetië maakt, perfect! Wildkamperen zat er toch niet in. Na even lekker opgefrist te zijn op de camping (eindelijk weer een douche!!!) zijn we diezelfde avond nog naar City of Canals gegaan (dat was Amsterdam toch?!!).

De volgende dag zijn we uiteraard nog een keer rond gaan lopen. Super mooi zeg! Prachtige straatjes met mooie historische architectuur. Mooie bruggetjes en steegjes die naar Basilicum ruiken. En inderdaad, erg rustig! We hebben tijdens het wandelen een lekkere koffie gehaald en zijn uit gaan lunchen. De prijzen zijn wel extortionate zeg… Als je even bij het verkeerde tentje een kopje koffie wilt halen betaal je er al makkelijk 6€ voor! En de lunch was ook, hoe lekker het ook was, behoorlijk overpriced. De Gondola, á €80,- voor 30 minuten, hebben we maar overgeslagen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s