Op bezoek bij Kevin & Rosan in de Oisans

Op onze route van Briançon naar de Oisans, waar Kevin en Rosan ons opwachtten, maakten we nog een stop in Villar-d’Arêne voor een overnachting. Het uitzicht in deze omgeving is echt prachtig. Bergen, grasvlaktes, rotsen. Je rijdt door de vallei aan de voet van de berg La Meije. Niet normaal mooi hier!

Ze staan zelfs afgebeeld op het verkeersbord.

De volgende dag reden we door naar de camping waar Kev en Rosie waren. Super leuk hun weer te zien en hun Italië verhalen te horen. We besloten die avond op kroegentocht te gaan. Goed plan! Maar, het bleek maandagavond te zijn… Geen van ons het dit door helaas en eenmaal in het centrum van Le Bourg-d’Oisans waren alle kroegen dicht, op ééntje na. Naja, geen probleem, dan maar één enkel kroegbezoek, de uitkomst was hetzelfde. Op de terugweg naar de camping waren de jongens zó lam, het ging gelukkig maar nét goed toen ze een wedstrijdje hekje springen gingen doen…

Met kater en al gingen we de volgende dag op pad. Nee, dit keer níet om te klimmen, maar om te raften! Dit leek ons super leuk om eens te doen en een goede afwisseling van het klimmen. Allemaal waren we voor! Hoewel het eigenlijk al een beetje einde seizoen was, en daardoor de stroming van het water minder sterk, was het hartstikke leuk. Het water was ook nog steeds ijs en ijskoud!

‘s Avonds gingen we lekker uit eten. We hadden inmiddels een standaard bestelling. De jongens voor de hamburgers en de meisjes voor de Steak Tartaaarrrrr!

De volgende dag was er nóg een unicum, we gingen wandelen! Kevin z’n favoriete bezigheid :). Rosan had een prachtig meer uitgekozen, Lac Lauvitel, waar een mooie wandeling naartoe ging van 3,5 km en 600 meter stijging. Eenmaal bij het meer aangekomen waren we wel toe aan een verfrissende duik in het water. Naja, allemaal behalve Martijn natuurlijk. Die weet wel beter dan in bergmeertjes te gaan zwemmen. KOUD!!!!!!

Na deze leuke wandeling was het alweer tijd om afscheid te nemen. Kevin en Rosan reden terug naar huis, en wij weer naar Briançon. Het was te gek om deze kanjers weer even dichtbij te hebben. Om samen te lachen en te klimmen, en blijkbaar kunnen we ook heel goed samen vakantie vieren zónder te klimmen!! Hasta la Proxima chicos!!

Op de route terug naar Briançon maakten we nog een Kodak-stop bij de prachtige plaats La Grave. Het kerkje de Eglise Notre Dame De L’Assomption is een van de mooiste die ik heb gezien. Met dit uitzicht op La Meije. Wow, heel bijzonder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s