Andalucía,  Spain

Puerto Ricoooo

Deze plek staat nog wel vermeld in de El Chorro Rockfax topo hoewel het een uur rijden is van onze wildkampeerplaats in de El Chorro omgeving. Het zag er zo tof uit op de plaatjes van de topo dat ik heel erg graag naar deze plek wilde gaan dat vlak boven Marbella ligt. Overhangende wanden en grotten met tufas en druipstenen. Het ziet er echt te gek en avontuurlijk uit. Nadeel is dat de wanden op het zuiden gericht zijn en er geen schaduw mogelijkheden zijn. Het is hier net een jungle, dat zie je ook aan de vegetatie hier. Nog een nadeel is dat je vanaf de parkeerplaats ook nog een uur moet lopen om bij de klimwanden te komen. Hier was de rest van de groep niet zo enthousiast over… En dat met klimspullen sjouwen en ook nog wanneer de zon op z’n hoogst staat… Maar eenmaal aangekomen was het het allemaal waard. Wat een sicke wand zeg!

Deze dag hele mooie routes geklommen, waaronder wel drie 6b routes. Twee daarvan kon ik onsight klimmen. De derde, de laatste van de dag en tevens de mooiste, had ik in de tweede poging. In de grot die je hier op de foto’s kunt zien begint de route No te Emparanoies aan de zijkant waarbij je eerst een dakje uit moet klimmen. Erg zwaar op de schouders, dit lukte mij niet in één keer. Ook wel omdat ik enigszins moe was van alle andere routes van eerder op de dag. Ik ben maar gelijk terug naar de grond gegaan om opnieuw te starten. Nu hingen de setjes al in de eerste twee haken en was het daardoor iets makkelijker. Deze poging lukte de rest van de route in één keer. Jeetje was een toproute zeg. Met recht een Top 50 route in de topo. Wat een avontuur! Overhang, kruispassen, indraai passen, verre passen en goede grepen. Heerlijk!

Martijn heeft door de blessure die hij in El Chorro heeft opgelopen helaas helemaal niet kunnen klimmen hier. Cyrille en Carlos zijn wel lekker bezig geweest. Carlos heeft Mariquita al final, een 6c+, onsight geklommen en Cyrille heeft Chilambalina, een 7c+, onsight geklommen! Deze jongens knallen wel even voor ons. Bam!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply