Andalucía,  Spain

Puerto Rico Revisit

Dit klimgebied was zo tof, hier wilde ik heel graag nog een keer naartoe voordat we richting Tarifa en daarna Portugal of Cataluña vertrokken. Zeker omdat er in de topo nog een top50 6b+ route was die ik nog niet geklommen had, Fundu. We waren deze dag expres heel laat in de middag begonnen om de hitte te ontwijken op deze klimplek die geen schaduw kent. Ik had opgewarmd in een 5c en een 6a+ die beiden erg leuk waren. Daarna was ik klaar om voor de 6b+ te gaan. Uiteraard eerst een onsight poging, maar ook met het idee dat als het teveel moeite kost, de passen eerst lekker uit te werken. Nou, het werd al snel een uitwerkpoging. Je moet me in deze route toch met een zware afblok en schouderpas een tufa in zien te komen… Dat viel me wel zwaar. Ik wilde na een paar pogingen in die pas de route al bijna opgeven. Maar, toen lukte de pas ineens, en kwam ik ook gelijk weer een stuk verder in de route. Tot daar nog een grot was waar je langs de rechter zijkant weer een enorme pas naar links moet maken. Dat werd ook weer even uitwerken. Uiteindelijk kwam ik helemaal gesloopt boven, en het was al laat aan het worden… De grote vraag. Setjes laten hangen, rusten en nog een poging? Of schoonmaken en it a day callen. Hmmm. Nu alles uitgewerkt was maakte ik natuurlijk wel een goede kans hem uit te kunnen klimmen. Maar ik was zo moe, ook van de warmte in dit gebied…

Ik besloot de route toch schoon te maken en nog maar een nachtje in de buurt te slapen om de route de volgende dag af te kunnen maken. Eigenlijk wilden we dezelfde avond al gaan verkassen, maar deze route was toch wel echt de moeite waard. Ook omdat het eigenlijk mijn anti-stijl is. Juist een goede reden om hem af te willen maken!!

De volgende dag ging ik vers de route nog een keer in na op te hebben gewarmd in een 5c Jorge de la Jungla, een pittige slingerroute. Deze keer had ik de 6b+ route Fundu in mijn inhangpoging. Wat een lijn! Heel erg avontuurlijk kan ik je vertellen. Super blij dat hij vandaag zo netjes ging!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply