Andalucía,  Spain,  Tarifa

Tarifa: ignorance is bliss

De prachtige kust van Tarifa, wat een mooie plek! Hier hebben we de laatste dagen nog even heerlijk onder een ‘ignorance is bliss’-steen geleefd. We volgenden regelmatig het NOS journaal en waren dus ook goed op de hoogte van de Corona ontwikkelingen in Nederland en in Italië, Italië was er natuurlijk het ergst aan toe. Maar over de coronasituatie van Spanje werd niet gesproken, dus wij kwamen er ook niet op om dat apart nog te checken. Tot we twee Spanjaarden ontmoetten tijdens het klimmen bij San Bartolo (overigens een heel erg leuk zandsteen klimgebied) en zij zich afvroegen of wij door de ernstige coronasituatie in Spanje niet afgeschrokken waren. Toen hebben wij direct de Spaanse krant El Pais geraadpleegd, en ja hoor, corona was ook hier. Zelfs zó erg dat de noodsituatie werd afgekondigd en iedereen drie dagen de tijd had om zich naar huis te verplaatsen. Toen ging het ineens allemaal heel erg rap.

Wij moesten een plan bedenken en snel. De noodsituatie werd allereerst afgekondigd voor twee weken en hield in dat iedereen thuis moest blijven en alleen de straat op mocht voor boodschappen en andere noodzakelijke shizzle. Wat gingen wij doen… In Tarifa blijven en hopen dat het na twee weken weer over zou zijn? Of toch als een malle naar Frankrijk rijden, waar er nog geen noodsituatie of lockdown was afgekondigd. De kans was natuurlijk groot dat het in Frankrijk ook slecht zou gaan. Wij besloten op zaterdagmiddag 14 maart te proberen de Franse grens te bereiken, nog vóór om 8 uur ‘s ochtends 16 maart de grenzen en wegen dicht zouden gaan in Spanje vanwege de ‘Estado de alarma‘…

De drie dagen hieraan voorafgaand hebben we gelukkig nog heel erg mogen genieten van de kust rond Tarifa. We hebben gezwommen (het water was al erg aangenaam) en lekker langs het strand gelopen en de Marokkaanse kust bewonderd. Het Afrikaanse continent is zo goed zichtbaar vanaf hier! Klimmen in San Bartolo was erg leuk. Ik snakte naar zandsteen want dat vind je niet op zo veel plekken. Helaas is vanaf 1 maart hier een groot deel van de sectoren gesloten voor het broedseizoen van de vogels, uiteraard de meest indrukwekkende sectoren… Nog maar een keertje terugkomen dan maar!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

2 Comments

Leave a Reply