Comunidad Valenciana,  Spain,  Valencia

Valencia voor Oud & Nieuw

Maja, een oud-collega van mij van de UvA, woont in Valencia en had ons uitgenodigd om bij haar te komen logeren. Het leek ons leuk oud en nieuw in een stad te vieren om te zien hoe dat daar gevierd wordt dus gingen graag op haar aanbod in. Oud en nieuw in Valencia was een behoorlijke domper om eerlijk te zijn. We hebben een hele leuke avond gehad met Maja, heerlijk gegeten bij haar thuis en lekkere scroppino’s gedronken. Maar een half uur voor middernacht hadden wij Maja overgehaald tóch naar het vuurwerk te gaan kijken bij de Plaza del Ayuntamiento, de Valenciaanse versie van de Dam. We kwamen precíes om middernacht aan om de vuurwerk show te bekijken, en nog we klaar waren elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, was de show al weer over. Huh?! Misschien zijn we de abnormale oorlogsshows van Nederland te gewend, maar dit was wel heeel summier… Op naar een bar om wat te gaan drinken, maar een paar blokken weg van het plein waren de straten verlaten! De bars waren dicht óf nog niet open voor het latere feest. Hmmm, dan maar terug naar huis, nog een kopje thee drinken en lekker vroeg naar bed. Volgens mij heb ik mij nog nooit zo fris gevoeld op 1 januari!

Met onze katerloze toestand de volgende dag zijn we lekker door de stad gaan wandelen. Deze futuristische gebouwen in het park van de drooggelegde rivier de Turia zijn een prachtige bezienswaardigheid!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply