Castellón,  Comunidad Valenciana,  Spain

Cucala revisit

Met Kevin en Rosan bij ons op bezoek, besloten we Cucala nog een keertje op te zoeken. Begin december waren we hier ook al een keer geweest en we vonden het een erg leuk gebied. Toen hadden we alleen de vijfjes geklommen gezien we pas net op reis waren en heel rustig moesten opbouwen van onze fysio. Nu zijn we weer een paar weken verder dus mag er ook weer wat meer.

De reden dat we terug wilden is omdat het een heel mooi klein klimgebiedje is, en er nog genoeg was om te klimmen in allerlei waarderingen. Dus voor ons alle vier genoeg te kiezen. Ook is het dicht bij de kust, wat maakt dat de temperatuur hier een stuk aangenamer is zo midden in de winter. In Montanejos zijn alle klimgebieden in kloven, dus je staat het grootste gedeelte van de dag in de schaduw te zekeren. Dat is nu wel erg koud!

We hebben allemaal heerlijk in het winterzonnetje geklommen. Achteraf was ik erg voldaan omdat ik weer 6a en 6b zonder moeite zelf heb ingehangen. Ik had een paar dagen eerder ook al deze waarderingen geklommen, maar toen hingen de setjes al in de 6a en de 6b had ik eerst op toprope gedaan. Nu beide onsight! Gaat de goede kant op. Ik weet dat het echt nog wel een poosje zal duren voor ik weer op mijn oude niveau zal kunnen klimmen, en daar heb ik geen haast mee. Maar dat deze waarderingen weer probleemloos gaan betekend vooral dat ik ik zoveel meer te kiezen heb bij de klimsectoren! This opens up the playing field :).

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply