Italy,  Trentino

Arco met Tijnovitis & Sjaakie!

Jackie & Tijn waren toe aan vakantie en kwamen voor twee weken naar Arco. Wij wilde Arco eigenlijk overslaan aangezien we allemaal horror verhalen hadden gehoord over inbraken in busjes. Maar we zouden er toch langs rijden op onze route naar de ouders van Martijn in Zuid Frankrijk. Dus het leek ons wel heel erg leuk om deze twee knapperds weer te zien!

We hebben geklommen, zijn lekker uit eten geweest in het prachtige centrum van Arco, hebben lekker gezwommen in het Lago di Garda meer, en hebben ook lekker in de bus gekookt.

De sectoren waar we het fijnst hebben geklommen waren iets ten noorden van Arco, namelijk Promeghin en La Falesia Dimenticata. Beide conglomeraat wanden, mijn lievelings!!! Die laatste hebben we ontdekt door een YouTube filmpje waar niemand minder dan Adam Ondra zijn favoriete Trentino crags aanraadt :). Op 00:44 seconden het stukje over Falesia Dimenticata.

Het klimgebied is inderdaad echt een aanrader. Super goed onderhouden met een heerlijke graswijde waar je heel chill zekert en ook lekker in het gras kunt liggen. Er is zelfs een toilethuisje met daarin een stapeltje topo’s van allerlei sectoren in de omgeving, waaronder uiteraard deze. De routes zijn ook super leuk en heel goed behaakt! En ik heb weer 6b geklommen, La Scala heet ‘ie. De eerste sinds El Chorro in februari. En geen last van de vingers. Whoopwhoooooop!

Tijn heeft ook heel lekker geklommen. Voor hem een 7b onsight! Chapeau dude! En hij ging een 8a proberen. Jackie heeft even later ook de 6b geklommen die ik had gedaan! Super meis, bahm!

Waar we ook hebben geklommen is Promeghin. Een ander conglomeraat wandje heel dicht bij Falesia Dimenticata. Hier heeft Martijn ook weer 6b geklommen! Ook bij hem was het de eerste sinds Spanje in het voorjaar. Helaas heeft deze route bij hem wel weer een slapende blessure aangewakkerd. De elleboog blessure van zijn 7a in El Chorro geeft nu weer last dus hij heeft besloten een poosje heel rustig aan te gaan doen… baaaahlen!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply