Andalucía,  El Chorro,  Spain

Via Ferrata met m’n chickies

Één van de dagen dat de grote groep bij ons in Spanje was zijn Isa, Mies en ik een Via Ferrata gaan doen. Een Via Ferrata, of in het Nederlands: ijzeren weg, is iets dat tussen een bergwandeling en een bergbeklimming in zit. Je hebt een gordel aan en zit met een speciale Via Ferrata-kit constant vast aan een staalkabel dat langs de looproute in de wand bevestigd is. Je klimt via nietjes-trappetjes omhoog of loopt langs bergpaadjes die nét te stijl zijn om ongezekerd te doen. Super leuk, ik had dit nog nooit gedaan en het leek me altijd al wel leuk om te doen. Isa heeft dit al wel vaker gedaan en kwam op het idee om dit ook in El Chorro te gaan doen.

Je hebt toevallig een hele mooie Via Ferrata hier in El Chorro waarbij je drie kloven oversteekt. De eerste kloof steek je over met een zip line van 35 meter. Hiervoor moesten we een speciaal apparaat kopen dat uiteindelijk toch niet de juiste was. Alle drie haalden we de overkant niet omdat de lagers niet soepel genoeg over de staalkabel liepen. Het laatste stuk moesten we hijsen om bij de overkant te komen… De tweede oversteek was via een Tibetaanse brug en de derde via een Nepalese brug.

Wat een Via Ferrata zo leuk maakt is dat je door een niet al te moeilijke wandeling toch op de meest bijzondere plekken komt, met gegarandeerd prachtig uitzicht. Ga ik zeker vaker doen! Het was ook echt een super leuke dag met m’n meisjes. Hieronder het hele album van foto’s op Flickr.

DSC08035

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

One Comment

Leave a Reply