Austria

Blogposts about our time in Austria


 • Klimmen in Oberried, Ötztal
  Klimmen in Oberried. Zo anders klimmen op graniet! Heel erg wennen. Het zijn grote blokken met diagonale barsten en spleten wat de hand- en voetgrepen maken. Het klimmen is vaak erg technisch aangezien de richting van de grepen vaak niet de makkelijkste kant op wijzen. Veel ondergrepen en zijgrepen en verder ook vaak slechte voeten. Dit maakt het erg interessant, maar ook pokke hard als je het niet gewend bent! Ik heb hier zowaar mijn allereerste 5b red point voor elkaar gekregen, hahaha. De verschillende tinten van de rots zijn prachtig, alsof het ruwe diamanten en kristallen zijn. Je kunt zien dat er veel geklommen wordt in dit land. De klimgebieden worden erg goed onderhouden. Met zelfs een kinderspeeltuin naast de rots zodat de ouders ernaast lekker kunnen klimmen. Goed geregeld!
 • Wandelen rond het Vilsalpsee meer in de Oostenrijkse Alpen
  Wat heerlijk om weer echt op reis te zijn en zulke mooie plekken te zien! Vandaag gingen we weer een keertje wandelen in plaats van klimmen. De Vilsalpsee is een prachtig Alpenmeer waar een hele mooi wandeling van rond de 20 km omheen te maken is. Het is voornamelijk vlak met in het midden van de cirkel en korte stijging naar een waterval. We hebben een heerlijk zonnig dagje gehad, en ik heb zelfs nog even gezwommen in het ijskoude water. Martijn niet gezien natuurlijk… hehehe. Maar wat een mooie omgeving zeg. Die bergen en dat water, en die kleuren! Heel fijn om hier te zijn. Ondanks het best druk is met andere toeristen hebben we erg genoten van deze wandeling. Na de wandeling zijn we langs Imst richting het Ötztal gereden met de hoop dat het daar wat makkelijker zou zijn om wildkampeer plekjes te vinden. In de buurt van Längenfeld en Huben hebben we een mooie plek gevonden vlak buiten een klein dorp. Vanaf de slaapplek maakten we nog een korte wandeling naar de Hängebrücke Burgstein, een hangbrug op 100 meter hoogte van 80 meter lang. Morgen gaan we weer lekker klimmen! Nu al zin in.
 • Wildkamperen & klimmen in Oostenrijk
  Wildkamperen in Oostenrijk, dat is knap lastig! Overal, maar dan ook echt óveral staan bordjes waarop staat dat wildkamperen verboden is. Óf er staat dat het verboden is voor campers om er te parkeren, óf er staat dat je er tussen 22:00 uur ‘s avonds en 9:00 uur ‘s ochtends niet mag parkeren. Dit staat niet alleen vermeld op parkeerplaatsen in dorpjes, maar zelfs bij meertjes of bosranden. Oostenrijk kent ook geen weggetjes die nergens naartoe lopen waar je ongemerkt kunt gaan staan. De meeste wegen lopen strak in een vallei tussen twee bergketens en lopen recht van dorp naar dorp met niets er tussen. Heel anders dan in alle andere landen waar we tot nu toe zijn geweest met BlueSteel. Maar we blijven proberen! Hier een paar foto’s van een heel mooi plekje langs een weg in Tirol. In de bocht van de weg stond een grote rots met een kleine weg vertakking er omheen. Prima plekje terwijl we op doortocht zijn op onze route naar Bach-Kreichen om een dagje vijfjes te klimmen! Klimmen is gelukkig wel heel erg goed te doen in Oostenrijk. En sjeezus wat is het uitzicht mooi! Na het klimmen zijn we doorgereden naar Vilsalpsee waar we een wandeling gaan maken. Gezien het onmogelijk was daar een wildkampeerplekje te vinden zijn we maar de grens met Duitsland overgestoken voor een gratis nachtje. Morgen maar weer terug naar Oostenrijk!
 • Bildstein in Oostenrijk
  We zijn weer een grens overgestoken! Oostenrijk is het vijfde land dat we bezoeken op onze Europa reis. In Oostenrijk willen wij voornamelijk naar het Ötztal en het Zillertal gaan om te kunnen klimmen. Daarnaast willen we bergwandelingen gaan maken in de Alpen en lekker zwemmen in mooie meertjes. Allereerst slapen we een nachtje dicht bij de Duitse grens waar we het land in zijn gekomen. We hebben een mooi wildkampeer plekje gevonden met de Park4night app aan een bosrand dichtbij een klein dorpje. Bildstein it is! Het ziet er hier heel anders uit dan de Franse middeleeuwse dorpjes waar we net vandaan komen! Om heel eerlijk te zijn ervaren we de mensen hier niet als heel vriendelijk. Beetje een kille stemming, maar dat heeft misschien ook iets met het sombere weer te maken. De architectuur hier is in ieder geval erg mooi. Mooie grote huizen met een soort vissen schubben langs de gevels en mooi gekleurde luiken.