Austria,  Tyrol

Wildkamperen & klimmen in Oostenrijk

Wildkamperen in Oostenrijk, dat is knap lastig! Overal, maar dan ook echt óveral staan bordjes waarop staat dat wildkamperen verboden is. Óf er staat dat het verboden is voor campers om er te parkeren, óf er staat dat je er tussen 22:00 uur ‘s avonds en 9:00 uur ‘s ochtends niet mag parkeren. Dit staat niet alleen vermeld op parkeerplaatsen in dorpjes, maar zelfs bij meertjes of bosranden. Oostenrijk kent ook geen weggetjes die nergens naartoe lopen waar je ongemerkt kunt gaan staan. De meeste wegen lopen strak in een vallei tussen twee bergketens en lopen recht van dorp naar dorp met niets er tussen. Heel anders dan in alle andere landen waar we tot nu toe zijn geweest met BlueSteel. Maar we blijven proberen! Hier een paar foto’s van een heel mooi plekje langs een weg in Tirol. In de bocht van de weg stond een grote rots met een kleine weg vertakking er omheen. Prima plekje terwijl we op doortocht zijn op onze route naar Bach-Kreichen om een dagje vijfjes te klimmen! Klimmen is gelukkig wel heel erg goed te doen in Oostenrijk. En sjeezus wat is het uitzicht mooi!

Na het klimmen zijn we doorgereden naar Vilsalpsee waar we een wandeling gaan maken. Gezien het onmogelijk was daar een wildkampeerplekje te vinden zijn we maar de grens met Duitsland overgestoken voor een gratis nachtje. Morgen maar weer terug naar Oostenrijk!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

One Comment

Leave a Reply