Greece,  Gythio,  Leonidio,  Peloponnesos

Back to Leonidio!!

The shipwreck van Gythio waar we langsreden

Nadat we een heerlijke week in Vlychada hadden gehad met z’n vijven, namen wij afscheid van iedereen. Vanessa ging terug naar Gythio en Steffie & Jo gingen verder naar het zuiden van de Peloponnesos om wat nieuwe plekken te ontdekken. Gezien het ons zonder problemen was gelukt om van Gythio naar Vlychada te rijden, zou het ons ook wel lukken om van Vlychada naar Leonidio te rijden. Wij gingen dus terug naar het klimmers Mekka van vasteland Griekenland!!

Uitzicht op Leonidio vanaf sector Dornröshen

In de eerste week dat we terug in Leonidio waren, hebben wij twee keer in Dornröschen geklommen en één keer in Theos. We kwamen terug bij Dornröshen omdat daar veel routes van 6a en 6b niveau waren, het kort lopen is én het snel droogt na regen. Het was een beetje grauw weer deze dagen en het kon ieder moment regenen. Over de routes waren we niet heel erg te spreken eigenlijk. Best wat losse rots, soms wat verre behaking en ook lijnen die niet kloppen in de topo… Maar het uitzicht, is echt te gek! De leukste routes van Dornröshen waren: Blutspur 6a+, Vorgedrängelt 6b, en Nichts ist mal eben 6b.

In Theos hebben we heel erg lekker geklommen. We begonnen in Theos Pillar, een klein sector waar je langsloopt onderweg naar de andere wanden van Theos (Cave, Micro en Right) om op te warmen. Daarna zijn we naar Theos right gegaan om nog een paar routes te doen. De leukste van deze dag waren: March or Die 6a+, Sexe and Bolts 6a+, Master of Glyka 6b (in topo, maar eigenlijk meer 6a/+) en Striplease 6b+ (die had Martijn alleen gedaan).

Elona wand

Het werd weer eens tijd voor een wandeling. We reden naar Elona om naar die fantastische klimwand te kijken en in die omgeving een hike te maken. Dat hadden we al lang niet gedaan! In Elona keken we onze ogen uit. Wel met een beetje hartpijn… We wilden hier heel erg graag klimmen op al die prachtige tufa’s, maar gezien onze blessures is er niet al te veel te klimmen voor ons in dit sector. Helaas Pindakaas… De wandeling was ook super mooi! Lekker groen overal en mooie vergezichten. De bomen krijgen hier eindelijk wat herfstkleuren!

De volgende dag kwamen Steffie & Jo aan. Die hadden net twee weken rond gecruised door de Peloponnesos en kwamen ons vergezellen in Leonidio. Vet gezellig! Ze hadden het klimvirus te pakken. We spraken af bij sector Bella Vista en hebben een heerlijke klimdag gehad. De leukste routes hier waren de volgende. Bella Vista 6a: een mooie kam met een pittig einde, de route waar dit sector naar is vernoemd. Super Bibe 6b+: crux pasje aan het begin, daarna heb je duur nodig om het af te maken. Een lange route! Do it 5c: super leuke bakken in grotten! Lekker spelen 😋. En tot slot, Bella Duracella 6b: 😍 duidelijk de mooiste lijn van dit sector!! Super leuke naam ook. Begint met een tufa deel met fysieke en verre passen, halverwege een goede rust, en wanneer je denkt the gist of it wel achter de rug te hebben, word je verrast door een pittige plaat als toetje. Deze vonden wij harder dan de 6b+, maar echt een top lijn!

Het klimmen gaat bij mij weer lekker de laatste tijd. De blessure in mijn vingers is zeker niet over, maar ik ben sterker geworden door de training die we hebben gedaan tijdens het olijven plukken, en heb voldoende rust gehad om nu weer gestaag op te bouwen. Ik klim nu bijna elke klimdag weer een 6b, in Bella Vista zelfs twee op een dag waaronder een 6b+. Na elke klimdag neem ik een rustdag en dat lijkt erg goed te werken. Super blij mee!

Heerlijk dagje klimmen in Bella Vista sector. Aangezien we nu weer met Steffie en Jo zijn, eindelijk wat meer klimfoto’s van ons!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply