Italy,  South Tyrol

Klimmen in Stohlwond, Italië

Helaas hebben we het nog geen week uitgehouden in Oostenrijk… Aan de pracht van de natuur heeft het zeker niet gelegen! Maar zoals ik al beschreef in Wildkamperen & klimmen in Oostenrijk, was het echt heel moeilijk om geschikte slaapplekken te vinden. Aangezien wij heel erg lang op reis willen blijven, is het voor ons heel belangrijk om zoveel mogelijk kosten te drukken. Besparen op bijvoorbeeld campings is de makkelijkste manier om low budget te reizen. Dat is ook nog eens de leukste manier, want juist wildkampeer plekjes waar je helemaal in de natuur staat zijn de mooiste plekken. Dus laten we Oostenrijk voor wat het is, daar kunnen we in de toekomst altijd nog een keer naartoe. En Italië is om de hoek, ook prachtig en veel makkelijker om wild te kamperen!

Onze eerste plek in Italië is Stohlwond, Ratchings. In de buurt van een skigebied heel dicht bij de Oostenrijkse grens, helemaal omgeven door bergen. Hier klimmen we op Gneiss, een verrassend leuk gesteente! Het lijkt op graniet maar het voelt meer als zandsteen. Heel goede wrijving en zacht op de huid, super leuk! We hebben hier twee dagen geklommen, nog steeds alleen makkelijke routes. Maar wel routes van bijna 30 meter, dus lekker veel meters maken. Bij een van de sectoren (Alpenzoo) was de aanloop en de zekerplaats lastiger dan de routes zelf, dus hebben we het klimmen daar maar opgegeven…

We sliepen op een vlak terrein dichtbij een skilift, een heel mooi en rustig plekje langs een rivier. Wat een verademing om hier zo te staan! We voelen ons gelijk veel meer op ons gemak in vergelijking met Oostenrijk. We hebben hier vijf dagen gestaan, tot er een heftige regenbui kwam en de rivier bijna overstroomde. Tijd om te gaan!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply