Greece,  Monemvasia,  Peloponnesos

Peloponnesos tour #1: The hidden town of Monemvasia

Nadat we Kerst met Steffie & Jo in Leonidio hadden gevierd was het tijd voor een change of scenery. Met het prachtige cadeau dat we van hen hebben gekregen voor het uitlenen van ons klimmateriaal, was het al helemaal tijd om de wijdere omgeving te gaan ontdekken: de klimtopo van heel Griekenland. Plan was om op het schiereiland van de Peloponnesos rond te trekken. Qua corona ging het daar goed, en daarbij is het op dit schiereiland erg dunbevolkt, dus is het heel erg makkelijk afstand houden overal. Onze eerste stop was Monemvasia, een prachtig oud dorpje gelegen aan de achterkant van een gigantische rots die vrij staat in zee.

Monemvasia is een heel slim gelegen vestingstad voor het eerst opgebouwd in de 6e eeuw na Christus die vanaf het vaste land niet te zien is. Het is een historisch stadje met veel kronkelstraatjes en prachtige oude architectuur. Monemvasia staat bekend om de leuke cafés en restaurants waar je heerlijke wijn uit de regio kunt drinken en lekker eten. Door corona is helaas alle horeca dicht, dus het blijft voor ons helaas bij rondlopen en het uitzicht bewonderen!

We hadden een te gekke plek gevonden om met de bus te staan om te slapen. Wat een uitzicht!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

One Comment

Leave a Reply