France,  Var

Een weekje met de familie van Martijn in Varages ❤

In Varages (Zuid-Frankrijk, vlak bij de Gorges du Verdon), wonen Jean-Michel en Nida, Nida is de nicht van mijn vader. Bijna elke zomer gaan mijn ouders daar op bezoek tijdens hun vakantie. Het was nog even de vraag of het dit jaar door kon gaan i.v.m. corona, maar gelukkig waren er geen reisrestricties. Al snel hadden we plannen gemaakt om daar ook heen te gaan, want wat is een betere plek om elkaar te zien dan Zuid-Frankrijk? We keken er erg naar uit om iedereen in Varages te ontmoeten, mijn ouders hadden we al ruim drie maanden niet gezien en ik had Nida en Jean-Michel al jaren niet gezien. De laatste keer dat ik in Varages op bezoek was zal zeker 15 jaar geleden zijn.

Onze tijd in Varages was erg gezellig en fijn. Om te beginnen was het erg lekker om tijdens de hete zomerdagen even niet in de bus te wonen, maar in een huis met douche en toilet, een luxe die wij in de bus natuurlijk niet hebben. Het huis van Nida en Jean-Michel wordt omringd door een grote tuin met zwembad waar we vaak rondhingen gedurende de dag. Maar het allerleukst was natuurlijk om een week lang de familie om ons heen te hebben!

Onze dagen zagen er over het algemeen zo uit: Uitslapen, lekker eten, dan bij het zwembad hangen, lekker eten, dan misschien iets ondernemen maar vaak ook niet, en dan tot slot weer lekker eten en na-borrelen totdat iedereen voldaan naar bed ging. Een erg drukke planning dus… Bijna iedere dag hadden Jean-Michel en/of Nida wel iets lekkers gekookt. Soms gingen we erop uit, om ergens anders lekker te eten, of we deden iets anders. Door de Gorges du Verdon rijden in de klassieke Peugeot van Jean-Michel, klimmen bij Châteauvert (terwijl de hele familie mee kwam kijken! super leuk 😊), naar het strand waar we heel chique hebben geluncht en lekkere Veuve Clicquot champagne hebben gedronken, of naar het dopje Varages zelf waar we op één avond met alle mensen van het dorp aan lange tafels mosselen gegeten hebben, of de garage van Jean-Michel om zijn klassieke oldtimers te bewonderen. Kortom, wij hebben erg genoten van de tijd met Nida, Jean-Michel en mijn ouders!

A tall Dutchie who likes to travel and take on big adventurous projects, like converting a van and travelling Europe for a year and a half. My newest project is becoming a programmer.

Leave a Reply