Greece,  Gythio,  Peloponnesos

Olive Tree Bouldering at the farm!

Nadat we in de afgelopen paar dagen elf zakken olijven hadden geplukt en die naar de molen waren gebracht om olie van te laten persen, hadden we een paar dagen rust. Martijn kon hard aan de slag met zijn Java cursus, en ik kon verder met de reisfoto’s organiseren en stukjes voor deze blog schrijven. Martijn en ik gingen ook weer krachttraining doen om na de lockdown weer sterk bij de rots aan te komen. Om de dag gingen we push ups, pull ups en core training doen. Ons portable handbordje en de TRX kwamen hierbij goed van pas!

De honden en katten kwamen gezellig meedoen!

Met al die lage olijfbomen om ons heen hadden we al snel een nieuwe hobby ontdekt: rondje boom-boulderen! De olijfbomen lenen zich hier perfect voor. Wij hadden uiteraard een crashpad mee die we hiervoor konden gebruiken. Steffie & Jo zijn overigens ook klimmers! Niet zo gedreven als wij dat hun reis grotendeels om het klimmen draait, maar ze hebben wel klimschoentjes en pofzakken mee, just in case. Zij waren erg enthousiast over deze activiteit! Bijna elke middag gingen we dit met veel plezier doen. Ik haakte helaas na de eerste sessie alweer af. Ik wilde deze lockdown periode gebruiken om mijn vingers een paar weken volledige rust te geven. Achteraf gezien een heel wijs besluit!

Boom Boulder sessie! Handen alleen aan de dunne takken, voeten alleen aan de dikke! Foto’s van Steffie & Jo.

Tot slot gingen we nog helpen met olijven plukken die niet voor olijfolie waren bedoeld, maar om te eten. De Kalamon olijf. Deze groeien aan een ander soort boom en wil je juist plukken wanneer de olijf groot en zwart is in plaats van klein en groen. Deze plukten we echt met de hand en een mandje aan de arm. Geen harkjes dus, je kiets ze stuk voor stuk uit om te plukken. Wanneer deze geplukt zijn moet er met een klein scherp mesje in elke olijf een sneetje aangebracht worden. Maar niet te diep, de pit mag niet beschadigd raken. Wanneer dit is gedaan worden alle olijven in een gigantische ton bewaard gevuld met water. Elke dag wordt het water ververst, voor een lange tijd. Drie weken staat me bij, maar misschien was het langer. Daarna worden ze gepot met andere ingrediënten zoals knoflook en een bovenlaag van olijfolie. Zolang de olie het geheel afdekt blijven de olijven geconserveerd.

Kalamon olijven plukken

Na twee weken op deze prachtige plek was het tijd om te gaan. Richard had wat persoonlijke problemen waar hij mee moest dealen en waar hij de ruimte voor nodig had. Dus besloten wij weer op pad te gaan. Samen met Vanessa, Steffie en Jo vertrokken wij van de olijvenboomgaarde! Met lockdown en al…

Sunset at the farm. Foto’s van Steffie & Jo.

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply