Briançon,  France,  Hautes-Alpes

Briançon deel 3: Kevin & Rosan op bezoek!!

Ontbijt op z’n Frans!

Kevin en Rosan hadden twee weken zomervakantie en kwamen een paar dagen bij ons langs op hun weg naar Italië. Yay!!! Zo gezellig! Wij wachtten hen op met een BBQ en kampvuurtje op de wildkampeerplek in bij Saint-Crepin aan het water. Want, anders dan de vorige keren dat zij ons op kwamen zoeken (in december én in februari, boffen wij even!), zijn ze dit keer met de auto én kampeerspullen. Super leuk om met hun te wildkamperen! De drie dagen wat ze bij ons waren hebben we uiteraard veel geklommen: bij Rue des Masques, Rocher Baron en Le Simoust. Verder zijn we lekker uit eten geweest in Guillestre (de jongens gingen voor de hamburgers en de meisjes voor de Steak Tartaar, yummmm!!!) en hebben we gezwommen in het heerlijke warme water van het Lac de Serre-Ponçon, waar Rosan haar prachtige opblaas krokodil tevoorschijn haalde. We eindigden dit spoedbezoekje een paar dagen later weer in stijl met een BBQ en kampvuurtje bij de volgende wildkampeerplek aan het mooie meer.

Toen onze homies weer vertrokken op hun weg naar Italië, bleven wij achter. Een paar dagen terug in Rue des Masques had ik in mijn tweede poging een hele leuke 6b+ route geklommen, Joshua Trip. Ik was hier erg blij mee, want de eerste 6b+ sinds Spanje in het voorjaar, maar helaas kreeg ik in de dagen erna weer wat last van de synovitis in mijn vingers. De harde crux van de route (conglomeraat, en dus scherpe pockets….) was toch nog te hard voor mijn tere vingertjes… Dus we namen weer wat rustdagen van het klimmen en gingen weer eens wandelen! Van Guillestre naar Mont Dauphin, niet zo een hele verre wandeling, maar wel een mooie! De herfstkleuren worden al zichtbaar in de bomen.

Ondertussen hadden Kevin & Rosan een heerlijke tijd gehad in Italië en waren hun terugreis aan het plannen. Ze hadden ons voorgesteld om elkaar te ontmoeten in de buurt van de Alpe d’Huez. Daar waren zij op de heenweg met haast langsgereden om naar ons toe te komen, maar vonden ze er erg leuk uitzien. Wat een goed idee! We zijn immers super flexibel met ons huis op wielen :). Zien we ook weer iets nieuws in de regio!

A social & outgoing Dutch/Guatemalan girl based in Amsterdam. Travelling, Climbing and Photography are my greatest passions in life. More of that, please!

Leave a Reply